J.J. Crameri lugu - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

J.J. Crameri lugu

Margus Järv

17.11.2000 11:32

JJCCrameri ülikoolikaaslane Martin Peretz, nähes sõbra tohutut huvi aktsiaturu vastu, andis talle investeerimiseks pool miljonit dollarit. Cramer tagastas kaks aastat hiljem summa ja lisaks veel poolteist miljonit dollarit kasumit.

Käesolevat lugu sundis mind kirjutama uudis, et TheStreet (TSCM 2.97 -0.53 -15.18%), mille asutaja JJC on, sulgeb oma Inglismaa filiaali ja vähendab meeskonda 20% võrra.

J.J. Cramer sündis Philadelphias ja on 45 aastat vana. Ta on kahekordse Harvardi haridusega(magna cum laude ajakirjanduses, 1977 ja õigusteaduses, 1984).Cramerit tõmbas aga aktsiaturg ja pärast ülikoooli lõpetamist sai temast Goldman Sachsi investeerimispanga maakler.

1988 asutasid nad koos Jeff Berkowitziga riskifondi, mis on aastast aastasse, kuni tänase päevani löönud nii Dow kui S&P500 indeksit.

1995.a. tegi Cramer SmartMoney-le (Dow Jones) ettepaneku hakata koos väljaandma online finantsajakirja. Dow Jones ei olnud huvitatud Crameriga osaluse jagamisest, nii pidi JJC iseseisvalt asutama oma finantslehe. Appi tuli jälle kursusevend Martin Peretz. Mehed asutasid The Street.com-i  1996.aastal. Firma suurim aktsionär on praegu JJC(13%).




Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon